Спеціальні ціни для агромагазинів

Вирощування патисонів

Вирощування патисонів

Дорогі відвідувачі сайту агромагазину “ФАЗЕНДА”, наша команда підготувала нову велику статтю про те, як правильно садити патисони та як його вирощувати.


Що Ви дізнаєтесь, прочитавши нашу статтю?

  • Що таке патісон і в чому його переваги перед іншими овочами;
  • Посадка патисонів: що потрібно знати на першому етапі;
  • Як правильно вирощувати патисони;
  • Правила догляду та збору культури.


Ви могли б уявити, що існує так багато різновидів овочів! Так, варіативність та різноманітність не перестає дивувати. Взяти навіть ту саму родину гарбузових! Ми хотіли б сконцентрувати максимум уваги лише на одному з представників культури – патисоні!

Що потрібно знати про культуру?

Почнемо із рослини. Воно є трав'янистим і буває напівкущовим або кущовим, з дворічним періодом зростання. Листовий апарат у всіх сортів великий, жорсткий та потужний. Цвітіння йде одностатевими квітками в одиночному режимі. Квітки з жовтим забарвленням

Плоди. Отже, вони також бувають різними. За кольором: білі, жовті, зелені, фіолетові. Також, бувають зі смугастим та плямистим забарвленням. Гарбузові плоди бувають тарілчастої та дзвонової форми.

Корисні властивості. Ой тут можна писати цілу тематичну статтю!

  • По-перше, їх цінують за смакові якості, тому що плоди відмінний аромат та смак. Це ні з чим не можна порівняти! Потрібно пробувати!
  • По-друге, для любителів кулінарії та різних рецептів, ми можемо відзначити наступне: патисони широко потрібні в солоному, маринованому вигляді, а ще дуже смачно виходить, якщо їх згасити або посмажити.
  • Нарешті, треба згадати і те, що вони вважаються дієтичними овочами, а також їх рекомендовано вживати людям із проблемами шлунка, нирок та печінки, а також при атеросклерозі. Особливо вони допомагають у процесі виведення організму зайвих рідин і солей.

 


Патіссон: секрети посадки та вирощування

Отже, переходимо до нашої улюбленої частини, адже саме в ній ми спеціалізуємось та можемо допомогти! За найближчі 5-10 хвилин ми відкриємо Вам наші секрети вирощування патисону.

Посадка патисону: види, способи, рекомендації

Якщо Ви хочете почати вирощувати патисон, то Ви повинні знати, що ця культура вирощується розсадним шляхом або при прямому сівбі у відкритий ґрунт.

Є альтернатива у виборі місця для вирощування – відкритий ґрунт (дачний варіант або на великих ділянках для масового виробництва) та укриттях, на балконі чи лоджії. Різниця полягатиме лише у розмірах плодів та обсягах урожаїв.


Оптимальний варіант пересаджувати розсаду на відкритий грунт, добре оброблений і удобрений грунт. Рослина, як і з будь-якою іншою культурою, повинна мати доступ до світла, тепла та води, рости в підходящому для нього грунті.

Насіння перед посадкою у відкритий ґрунт потрібно замочити до стану набухання. І не забувайте, що в нас, в Україні, прийнято садити насіння патисону у другій половині квітня (якщо садити відразу в ґрунт) або наприкінці травня (при виборі розсадного способу).



Підготовка ґрунту, що потрібно знати незалежно від способу посадки

Вирощування та догляд патисонів починається з підготовки ґрунту. Як? За допомогою добрив, це найпростіший і найшвидший варіант. Купити добрива для ґрунту та рослин можна у нас на сайті! Вони продаються готові та їх потрібно просто відкрити та внести.

Також, при виборі ділянки, пам'ятайте, що вона має бути захищена від вітру, має вистачати сонячних променів та тепла для нормального росту рослин.

Але який ґрунт підійде?

Це чудове питання! Адже будь-яка культура має свої рекомендовані типи грунтів. Не вибирайте грунт з високою кислотністю, тому що патисони погано зростатимуть і рослини погано розвиватимуться. Найкраще розсипчасті чорноземи та суглинки.

Після яких культур краще рости?

Якщо до цього росла капуста, редис, сидерати, цибуля, томат, горох, картопля, зелень чи морква. Не рекомендується садити по гарбузу, кабачки, патисони та огрурці.

 

Догляд та збирання врожаїв: секрети великих урожаїв

Посадка розсади патисонів у відкритий ґрунт.

  1. Готові дізнатися формулу посадки сіянців у ґрунт?
  2. Висаджуйте їх вдень або надвечір при безвітряній погоді.
  3. Ройте лунки глибиною щонайменше 12 див.
  4. Полив лунок за допомогою теплої води.
  5. Дотримуйтесь відстані 70*70 см так само, як і у разі посадки насіння прямо в ґрунт.
  6. Перевалюйте в лунки сіянці із земляними грудками, розташовуючи їх так, щоб сім'ядольне листя було на одному рівні з поверхнею.
  7. Після цього додайте у лунки землю, ущільнити їх. Мульчування виконуйте за допомогою торфу.
  8. По першому часу вкривайте розсаду від прямого попадання снідкових променів, щоб вона встигла зміцніти.

 


Догляд за патисонами

Пам'ятайте, що для вирощування патисонів у відкритому ґрунті, потрібно регулярно поливати та проводити прополювання грядок. Ідеальний час для прополювання настає після поливу та дощу (висока вологість ґрунту).

АЛЕ! Будьте дуже обережні, щоб не зачепити і не зіпсувати кореневу систему рослин патисонів. Тому не варто розпушувати ділянки з ними, адже коріння знаходиться надто близько до поверхні.

Мульчування виконуйте частину за допомогою тирси, торфу або іншим матеріалом, що придатний для цього.

Що робити, якщо зелені побільшало, але плоди так і не утворилися?

Тоді, природно, треба вжити заходів та врятувати ситуацію. Зріжте 1-2 старі листи в сонячну погоду рано вранці. Потім, повторіть це через 5 днів.

Які комахи потрібні для запилення?

Оси, джмелі, бджоли! Вони друзі для Вас на той час, поки Вам потрібно запилювати патисони. Для того щоб залучити їх, потрібно обприскати свої рослини особливим розчином (100 г цукру на 1 л води).

 


Збирання врожаїв: як робити це правильно?

Збирати патисони можна за досягнення технічної стиглості. Як це зрозуміти? Шкірка стає ніжною, з восковим нальотом, при розрізі насіння має бути м'яким і маленьким. Можна сказати, що це споріднює їх з культурами огірків і кабачків (можливо є недозрілими).

При досягненні біологічної зрілості у патисонів змінюється щільність шкірки (вона грубіє, посилюється), а також насіння стає жорстким і крупним.Ми рекомендуємо зрілі патисони (найкращі з них) залишати на насіння.

Але як збирати плоди правильно? Зрізайте плоди по 2-3 рази на тиждень. Але робіть це разом із плодоніжками! Тоді до самого осіннього сезону йтиме відростання та наростання плодів. Не можна допускати перезрівання, тому їх зрізають із кущів. Якщо ж Ви не встигнете і вони перезрівають, серцевина стане пухкою, і загальний рівень видачі врожаїв піде на спад. Останні патисончики знімають до початку заморозків.

 


Замовити насіння патисони від онлайн-магазину "ФАЗЕНДА"

Тільки у нашому агромагазині найбільший вибір насіння патисону в Україні. У каталозі зібрано найбільшу кількість посівних матеріалів виробників із Чехії та Голландії:

  • Гріндіск;
  • Сансеанс;
  • Сноудиск;
  • Старшип;
  • Делікатес;
  • Патінова;
  • Сані.


Сорти, які знаходяться в нашому інтернет-магазині, ми вибирали спеціально, щоб у Вас був 99% ймовірність того, що посадка буде вдалою! Стійкість до стресу, погодних умов. Також, у гібридів та сортів патисонів “ФАЗЕНДИ” відзначається висока однорідність, вирівняність, схожість та виживання.

Дозвольте собі найкраще! Наші менеджери готові допомогти Вам із вибором!


Наші партнери

Новини

Хвороби перцю

Хвороби перцю

Солодкий і гіркий перець найчастіше вирощують на городах, і трапляється, що при правильному догляді не вдається отримати хороший урожай через хворобу культури.

Детальніше
Бакові суміші для обробки саду

Бакові суміші для обробки саду

З приходом весни та протягом усього сезону роботи в саду займають багато часу, і в основному воно витрачається на профілактичну обробку від шкідників та хвороб.

Детальніше
Як позбутися кротів

Як позбутися кротів

Багато фермерів, які тільки недавно розпочали свою діяльність, недооцінюють можливості цих тварин. На жаль, лише кілька таких особин можуть за ніч перетворити ділянку на мінне поле. Ось тому кожен городник повинен розуміти, як вигнати крота з городу. 

Детальніше
Хлороз рослин

Хлороз рослин

Для тих, хто займається вирощуванням тих чи інших культур, таке явище як хлороз не є чимось особливим.

Детальніше
Детальніше