вирощування патисони

вирощування патисони

Дорогі відвідувачі сайту агромагазин "ФАЗЕНДА", наша команда підготувала нову велику статтю про те, як правильно садити патисони та як його вирощувати.

Що Ви дізнаєтеся, прочитавши нашу статтю?

● Що таке патисон і в чому його переваги перед іншими овочами;

● Посадка патисонів: що потрібно знати на першому етапі;

● Як правильно вирощувати патисони;

● Правила догляду та збору культури.


Ви собі могли б уявити, що існує так багато різновидів овочів! Так, варіативність і різноманітність не перестає дивувати. Взяти навіть той же сімейство гарбузових! Ми б хотіли сконцентрувати максимум уваги тільки на одному з представників культури - патисони!

Що потрібно знати про культуру?

Почнемо з рослини. Воно є трав'янистим і буває напівкущова або кущових, з дворічним періодом зростання. Листовий апарат у всіх сортів великий, жорсткий і потужний. Цвітіння йде одностатевими квітками в одиночному режимі. Квітки з жовтим забарвленням

 

Плоди. Отже, вони теж бувають різними. За кольором: білі, жовті, зелені, фіолетові. Також, бувають зі смугастою і плямистої забарвленням. Гарбузове плоди бувають тарельчатой ​​і дзвонові форми.

Корисні властивості. Ой, тут можна писати цілу тематичну статтю!

● По-перше, їх цінують за смакові якості, так як плоди відмітний аромат і смак. Це ні з чим не можна порівняти! Потрібно пробувати!

● По-друге, для любителів кулінарії і різних рецептів, ми можемо відзначити наступне: патисони широко затребувані в солоному, маринованому вигляді, а ще дуже смачно виходить, якщо їх згасити або посмажити.

● Нарешті, треба згадати і те, що вони вважаються дієтичними овочами, а також їх рекомендовано употребять людям з проблемами шлунка, нирок і печінки, і при атеросклерозі. Особливо, вони допомагають в процесі виведення організму зайвих рідин і солей.



Патисон: секрети посадки і вирощування

Отже, переходимо до нашої улюбленої частини, адже саме в ній ми спеціалізуємося і можемо допомогти! За найближчі 5-10 хвилин ми відкриємо Вам наші секрети вирощування патисони.

 

Посадка патисони: види, способи, рекомендації

Якщо Ви хочете почати вирощувати патисон, то Ви повинні знати, що ця культура вирощується розсадним шляхом або при прямому посіві у відкритий грунт.

Є альтернатива у виборі місця для вирощування - відкритий грунт (дачний варіант або на великих ділянках для масового виробництва) і в укриттях, на балконі або лоджії. Різниця буде полягати лише в розмірах плодів і обсягах врожаїв.



Оптимальний варіант пересаджувати розсаду на відкритий грунт, в добре оброблену і удобрений грунт. Рослина, як і з будь-якою іншою культурою, має мати доступ до світла, тепла і води, рости в підходящої для нього грунті.

 

Насіння перед посадкою у відкритий грунт потрібно замочити до стану набухання. І не забувайте, що у нас, в Україні, прийнято садити насіння патисони в другій половині квітня (якщо садити відразу в грунт) або в кінці травня (при виборі розсадного способу).

Підготовка ґрунту, що потрібно знати незалежно від способу посадки

Вирощування і догляд патисонів починається з підготовки грунту. Як? За допомогою добрив, це самий просто і швидкий варіант. Купити добрива для грунту і рослин можна у нас на сайті! Вони продаються готові і їх потрібно просто відкрити і внести.

 

Також, при виборі ділянки, пам'ятайте, що він повинен бути захищений від вітру, повинно вистачати сонячних променів і тепла для нормального росту рослин.

 

Але який грунт підійде?

Це відмінний питання! Адже у будь-якої культури є свої рекомендовані типи грунтів. Не вибирайте грунт з високою кислотністю, так як патисони будуть погано рости і рослини будуть погано розвиватися. Найкраще розсипчасті чорноземи і суглинки.

 

Після яких культур буде краще рости?

Якщо до цього росла капуста, редис, сидерати, цибулю, томат, горох, картопля, зелень або морква. Нерекомендовані садити після гарбузі, кабачки, патисони та огрурци.


Догляд та збір врожаїв: секрети високих урожаїв

Посадка розсади патисонів у відкритий грунт

Чи готові дізнатися формулу посадки сіянців в грунт?

Висаджуйте їх днем ​​або під вечір при безвітряної погоди.

Рийте лунки глибиною як мінімум 12 см.

Проводьте полив лунок за допомогою теплої води.

Дотримуйтесь відстань 70 * 70 см також, як і в разі посадки насіння прямо в грунт.

Перевалює в лунки сіянці з земляними комами, розташовуючи їх так, щоб сім'ядольні листя були на одному рівні з поверхнею.

Після цього додайте в лунки землю, ущільнити їх. Мульчування робите за допомогою торфу.

По першому часу вкривайте розсаду від прямого попаданнях соднечних променів, щоб вона встигла зміцніти.

 

Догляд за патиссонами

Пам'ятайте, що для вирощування патисонів у відкритому грунті, потрібно регулярно поливати і проводити прополку грядок. Ідеальний час для прополки настає після поливу і дощу (висока вологість грунту).

 

АЛЕ! Будьте дуже обережні, щоб не зачепити і не зіпсувати кореневу систему рослин патисонів. Тому не варто рихлити ділянки з ними, адже коріння знаходяться дуже близько до поверхні.

 

Мульчування робите частко за допомогою тирси, торфу або іншим відповідним для цього матеріалом.

Що робити, якщо зелені стало багато, але плоди так і не утворилися?

Тоді, природно, потрібно вжити заходів і врятувати ситуацію. Зріжте 1-2 старих листа в сонячну погоду рано вранці. Потім, повторіть це через 5 днів.

 

Які комахи потрібні для запилення?

Оси, джмелі, бджоли! Вони друзі для Вас на той час, поки Вам потрібно запилювати патисони. Для того, щоб залучити їх, потрібно обприскати свої рослини особливим розчином (100 г цукру на 1 л води).

 




Збір врожаїв: як робити це правильно?

Збирати патисони можна при досягнення технічної стиглості. Як це зрозуміти? Шкірка стає ніжною, з восковим нальотом, при розрізі насіння повинні бути м'якими і маленькими. Можна сказати, що це ріднить їх з культурами огірків і кабачків (можливо є недозрілими).

При досягненні біологічної зрілості у патисонів змінюється щільність шкірки (вона грубіє, посилюється), а також насіння стають жорсткими і крупнимі.Ми рекомендуємо зрілі патисони (сами кращі з них) залишати на насіння.

Але як же збирати плоди правильно? Зрізайте плоди по 2-3 рази на тиждень. Але робіть це разом з плодоніжками! Тоді до самого осіннього сезону буде йти відростання і наростання плодів. Не можна допускати перезрівання, тому їх зрізують з куствов. Якщо ж Ви не встигнете і вони перестигають, тоді серцевина стане пухкою, і загальний рівень видачі врожаїв піде на спад. Найостанніші патіссончікі знімають до початку заморозків.



Замовити насіння патисони від онлайн-магазину "ФАЗЕНДА"

Тільки в нашому АГРОМАГАЗИН найбільший вибір насіння патисони в Україні. В каталозі зібрано найбільшу кількість посівних матеріалів виробників з Чехії та Голландії:

● Гріндіск;

● Сансеанс;

● Сноудіск;

● Старшип;

● Делікатес;

● патіновой;

● Сани.

 

Сорти, які знаходяться в нашому інтернет-магазині, ми вибирали спеціально, щоб у Вас був 99% вірогідність того, що посадка буде вдалою! Стійкість до стресу, погодних умов. Також, у гібридів і сортів патисонів "Фазенда" відзначається висока однорідність, вирівняність, схожість і виживання.

 

Дозвольте собі краще! Наші менеджери готові допомогти Вам з вибором!

Мы сотрудничаем с :
up